Als je op vakantie gaat, kun je twee dingen doen: een oppas voor je muizen zoeken, of de muizen meenemen. Als je naar het buitenland op vakantie gaat, kun je de muizen beter thuis laten. Naar veel landen moet je namelijk een speciale vergunning aanvragen om de muizen mee te mogen nemen, en wat natuurlijk veel belangrijker is: vaak is de klimaatverandering niet goed voor je muizen.

Muizen meenemen op vakantie

Als je je muizen toch wil meenemen, moet je bedenken dat als je eigen kooi te groot is om mee te nemen, je een kleinere muizenkooi koopt waarin de muizen tijdens de vakantie kunnen verblijven. Ga ook eventueel bij de dierenarts langs om advies te vragen over de gezondheid van je dier en voor de eventuele reisdocumenten. Als je naar een hotel of camping gaat, moet je dar ook navragen of het toegestaan is om je muizen mee te nemen.

blauwe muis
blauwe muis

Oppas zoeken voor je muizen

Als je een oppas gaat zoeken voor je muizen, zoek dan iemand die enigzins bekend is met muizen, of er in ieder geval veel belangstelling voor heeft. Spreek bijvoorbeeld een week van te voren af dat jullie samen een keer de kooi schoon maken voordat je op vakantie gaat. want dan kun je mooi laten zien hoe jij je kooi verschoont en inricht. Ook kun je dan goed bespreken wat en wanneer de muizen te eten krijgen. Laat de muizen ook bij je oppas op schoot zitten en aaien. Op die manier kun je goed vaststellen of de oppas inderdaad niet bang voor de muizen is, en er goed mee om kan gaan.
Geef aan je oppas ruim voldoende voer en bodembedekking mee, en eventueel etensbakjes en dergelijke extra, voor als er wat mocht breken. Spreek ook goed af wat je wilt als het dier mocht komen te overlijden, of ziek wordt.

Geef een reactie