Ik krijg ontzettend veel mailtjes van mensen die in het bos, weiland of schuur of in de tuin een wilde muis hebben gevonden, en die dan zelf willen verzorgen, omdat de muizen bijvoorbeeld ziek zijn, jonkies zonder moeder, enzovoorts.
Zet de gevonden wilde muizen altijd eerst in een hok of wat dan ook, waar ze niet uit kunnen komen. Let op! Ze knagen zich snel door kartonnen dozen heen! Zorg voor bodembedekking, zoals zaagsel, hooi, of bij erg zwakke muizen of jonkies eventueel wat oude doeken voor de warmte. Eventueel kan je er een kruik in leggen (niet te heet).
!! Op de website van Melk voor Dieren staat een complete handleiding voor het grootbrengen van muizen met de hand.
Wilde muis voeren
Volwassen muizen kun je voeren zoals beschreven staat bij “Voeding”. Bij zieke of zwakke volwassen muizen die niet kunnen of willen eten kan je dezelfde behandeling volgen als bij jonge muizen:
Jonge muizen (jonger dan 3 weken) eten nog geen zaden en groente en fruit. Als ze geen moeder meer hebben waar ze normaal bij kunnen drinken, moet je ze zelf voeren. Het is ontzettend belangrijk dat ze regelmatig voeding toegediend krijgen. De eerste 1 a 2 dagen kun je ze melk of water geven, maar daarna hebben zij meer voedingsstoffen nodig. Het beste kun je een potje babyvoeding bij de supermarkt halen en dat voeren. Eventueel kun je zelf een papje maken met groente, fruit, water en brood.
Jonge muizen kunnen nog niet goed zelf eten. Je kan proberen ze eten te geven met behulp van een pipetje of trechtertje, of lepeltje. Als ze het zelf niet oplikken moet je het eten zelf in hun bekjes duwen en zorgen dat ze het doorslikken. Want als muizen niet eten, gaan ze zeker dood! Ze moeten minimaal 5-6 keer per dag een paar theelepeltjes eten/drinken. Ze mogen ook niet teveel tegelijk eten. Als ze genoeg hebben gehad is hun buikje wat boller, maar hij mag zeker niet uitpuilen!
Muizen terug zetten in de natuur
Muizen die eenmaal langer dan enkele dagen in gevangenschap hebben geleefd, kunnen niet meer terug de natuur in! Ze verleren namelijk heel snel hoe ze eten moeten zoeken en hoe ze zichzelf kunnen verdedigen. Vooral heel jonge muizen kunnen niet meer terug de natuur in.
Let op! 90% van de wilde muizen dragen bacteriën e.d. met zich mee die schadelijk kunnen zijn voor tamme kleurmuizen. zet wilde muizen dus niet bij tamme muizen in een kooi.
Op de website van Melk voor Dieren staat een complete handleiding voor het grootbrengen van muizen met de hand.
Ik heb gisteren een muis van mijn kat gered, ik heb hem meteen in een kooi gestoken. Vermoedelijk is het een spits muis. Het beestje weegt slechts 4g en is 3cm lang. Hij eet van zij voer maar ik heb momenteel nog geen maatje gevonden. (Ik pak ze af van mijn kat ) ik zou graag willen weten hoe lang mijn muis zonder maatje kan. Natuurlijk hou ik mijn kat scherp in de gaten voor het geval dat ze er een pakt.
Niet lang want hij gaat zich kaal vreten heb ook een baby muisje gered en het is een bosmuis Een baby muisje
Mijn vriend heeft ook een muis van mijn kat afgepakt, maar hij is zwak al zien we geen verwondingen. Hoe lang kan hij binnen blijven voordat ik hem niet keer terug de natuur in kan zetten? Dat is namelijk wel het plan.
Hoe kan ik een wilde muis opnemen zonder zelf daar ‘ziek’ van te worden? Ze zijn namelijk anders dan de gefokte muizen voor in huis. Dragen ze ziektes, bacteriën, parasieten virussen bij zich die ongezond is voor de mens, zo ja hoe kun je dit verhelpen? Of geldt dit niet voor alle wilde muizen? Heb zelf muizen uit het asiel opgenomen, dus ken bepaalde kwalen, gebruik ook medicatie daarvoor, dus dacht ik soms zie je hier en daar een kat met een muis in bek en je probeert dit los te laten en apart te zetten in stuk groen het muisje, maar af en toe zie je zo hulpeloze leventje die je toch wilt helpen, al is het maar om rustig heen te gaan, laatste adem vredig uit te blazen. Iemand tips?
Was het niet zo dat je juist wilde dieren met rust moeten laten? ( eg muizen, ratten etc. )
Stel je voor je wordt opeens gevangen gehouden in een waarschijnlijk kleine kooi, terwijl je voorheen overal kan rondlopen.
Ik kan mij voorstellen dat wilde muizen dat helemaal niet gewend zijn, de stress stijgt en eventueel gaan ze het niet overleven.
Nou, hier was geen sprake van muizen kopen, ze zijn gewoon naar binnen gekomen , waarschijnlijk door het kiep- keukenraam , iedereen heeft hier muizen in de flat. Ik heb een kat , veel mensen hebben een kat of hond, dus ze komen af op het kattenvoer. Alles goed desinfecteren (chloor-glorix / dettol) en in t voorjaar gaan ze wel weer door t raam naar buiten. NEE geen pletvallen ; dan wordt hun kop soms voor de helft geplet en leven ze nog, ook geen vergif, geen gif in mn flat. t Zijn ook maar diertjes die proberen te overleven, zoals alles wat leeft.
Hoi Kimberley, ken je me nog. Ik ben Bert, van in de tijd van Het Wonder van Maastricht en van het Wonder van Wijk. We kwamen altijd samen met personeel van die café’s op het Vrijthof o.a. in D’n Ingel. Ik zou graag weer contact met je willen hebben. Ik weet wat je allemaal hebt doorgemaakt. LLIZARD@LIVE.NL
Je moet eens iedere dag PROBEREN GOED te poetsen, met chloor-glorix . En alle rotzooi op te ruimen, daar komen ze op af. Succes Kim.
dat klopt helemaal. Ik had ook een (spits)muis gered van een kat. Zat twee uur in een bak arme beest was zo tegen het glas aan het aanspringen dat die dood ging. (gaat hier ook nog over een 600liter bak dus niet klein.)
Als het geen jonkies zijn (en je wilt deze niet 1.5 jaar houden) doe ze niet in een bak. want ze gaan binnen een dag dood door stres.
Wilde babymuis met kleinste penseel voeden! Geef volle geitenmelk en geef het lauw. Koop een warmte matje is te halen bij Melk voor Dieren. Zij verkopen ook speciale baby muizen melk wat zeer voedbaar is. Maar voor nood geef dus geitemelk uit de supermarkt. Bv biologische geitemelk is beste.
En om de 2 uur de babymuis voeden ermee! Na 3 weken doe je mini dopje water in zijn kooitje en wat muizen zaadjes wat je kan halen bij Zooplus. En blijven aanbieden penseel met melk op den duur zie je het muisje zelf water drinken en neemt dan geen penseel met melk meer aan. Mijn advies ga zeker naar de site Melk voor Dieren! Zij is de allerbeste ook met vragen kan je bij Angela terecht.
Dat is zo lief *******
Kzou zeggen neemze mee naar bed, hebben ze ook warm.
Ik heb er in het verleden 16 gehad, allemaal wild. De oudste is ruim 6 jaar geworden. Gewoon met rust laten is het beste, ze vermaken zich prima.
Hallo Claudine,
Ik heb ook een babymuisje dat met ongeveer 10 dagen bij ons binnenkwam grootgebracht. Had mijn dochter op haar werk in de kartonpers gevonden. Oogjes nog dicht en stijf van de vrieskou, dachten eigenlijk dat het dood was. Op zachte doeken in quarantaine aquarium met een warmtekussen eronder. Eerste dag niets gedaan en met rust gelaten. Daarna met een penseeltje kittenmelk van Wiskas gegeven en na een paar dagen daar kittenpate van Wiskas doorgemengd. Nog wat later begonnen met havervlokken erbij te doen. Werkte ook erg goed!
Groetjes, Anja
Geweldig ! Heel lief !
3 dagen geleden hebben wij een muis gevangen die aan onze kat was ontsnapt en al 4 dagen in de convectorput had overleeft. Na enkele dagen in het kooitje hoorden wij vanochtend nogal wat gepiep. Het blijkt dat onze muis 4 jonkies heeft gekregen. Nu de vraag…vanaf welke leeftijd zijn deze jonkies evt samen met mams in de natuur terug te plaatsen?
Wilde muizen zijn heel snel gewend om in gevangenschap te leven. Ze vergeten snel hoe ze in het wild moeten overleven. Terugplaatsen in de natuur kan alleen binnen enkele dagen.
Wanneer je een wilde muis vindt laat het diertje alsjeblieft met rust. Vooral jonge muizen blijven zodra ze het gevoel hebben niet te kunnen vluchten, of wanneer ze schrikken, vaak apathisch zitten. Dat betekend niet dat ze ziek zijn. Blijf gewoon op een afstand ongezien observeren of de muis na een poosje vertrekt. Ook een nestje met babymuisjes gewoon laten liggen. Moeder komt nl vrijwel altijd terug. Raak de muizen niet aan (mensengeur) Bij twijfel kan altijd contact opgenomen worden met bv een ecoloog (via oa Twitter) Neem alsjeblieft geen wilde muizen mee om er huisdieren van te maken. Je doet de muis daarmee echt geen plezier. Wilde dieren gevangenhouden is ook een vorm van dierenmishandeling
Wij hebben twee hele jonge muisjes op de weg gevonden die werden gebeten door rode mieren en volgens mij hadden ze het niet overleefd als we ze niet hadden meegenomen. Eentje is alsnog gestorven maar de ander leeft nog altijd. We hebben er dag en nacht voor gezorgd en ik denk nog altijd dat dat beter is dan er maar vanuit gaan dat de moedermuis op tijd terugkomt.
Grappig, ik las net namelijk dat ze in het wild gemiddeld maar 3 maanden leven (bosmuis) en in gevangenschap kunnen ze meer dan 4 jaar worden, dus ik zou zeggen bied ze een verzorgd en veilige plek en een fijn en langer leven wanneer je zo’n schattig beessie in je huis tegenkomt😉
Opzich mee eens. Maar wat betreft de gewonde muizen? En de andere gewonde dieren? Ik neem ze altijd mee hoor… kan het niet over me hart verkrijgen om ze achter te laten.
Vanavond een wilde muis weer uitgezet na 1 1/2 dag.. Muis was gevangen door mijn kat. Het muisje leefde nog en had geen verwondingen wel een te hoge hartslag van de stress.. ik heb de muis in een ruim plastic bakje gedaan met wat krantensnippers en een klein dekseltje water en wat muesli met een stukje appel.. door de deksel van het plastic bakje wat gaten in gemaakt.. voor het schuilplaatsje een yoghurtbakje en keukenpapier.. dat diertje zat lekker warm in een veilige kamer.. geen zieke bezoek van katten…Vandaag gekeken en zag het muisje er weer goed uit, en ademhaling was goed, klaar voor de avond.. Nu is muis weer buiten.. heb het voer en yoghurtbakje buiten staan.. voor dat hij honger heeft. Morgen eens kijken of het op is… hopelijk gaat het goed met muis en heb ik het goed gedaan.
Och wat is dat lief ! Respect !
Vanmorgen zag ik dat een vos een gat had gegraven in de dijk en ik wilde het dicht scheppen. Toen vond ik een aantal dode baby muisjes en eentje bewoog toen ik hem pakte. Nu verzorg ik het beestje en begrijp dat hij dan in gevangenschap moet leven. Heeft zo’n jong babytje ook al gevaarlijke bacteriën of ziektes bij zich die schadelijk kunnen zijn voor mij of mijn kindje?
In mijn keuken raasde iets heel snel weg, toen ik iets onder de kast uit wilde pakken. Ik heb er wat kaas gelegd. Heeft hij opgegeten ,toen zag ik hem voor de eerste keer goed. Ik vind ze schattig, van kleins af aan al. Hij zal door een van de ramen zijn binnengekomen, want met deze bloedhitte zet ik alles open . Hij is ook weer weggegaan. Bang voor een muis, nee zeker niet. Ongedierte noemen ze deze lieve kleine diertjes. Als klein kind heb ik heel wat muizen gered van de dood, haalde uit muizenvallen,(niet die gruwelijke klapvallen , waar ze geplet worden, maar vallen met deurtjes . Ging dan naar t bos, en liet ze los. Gruwelijk dat er muisjes in laboratoria worden gebruikt. Muizen wat de klok slaat, de meest onnozele barbaarse proeven worden ermee uitgevoerd.
Wat is een wilde muis? Ik denk dat een muis binnen een huis of flat ook wild is, en dat hij dan even op zoek gaat naar wat voer of warmte. Ik zie wel vaker muisjes in t bos, en die zien exact t zelfde uit als het muisje dat even in mijn keuken verbleef. Schattig zijn ze, maar ik heb dus al mijn leven lang katten. De muizen heb ik vaak kunnen redden, maar een kater , Tommie( een heerlijke zwarte kater, +14 febr 2014 overleden) hij at ze op , met huid en haar, en botten en alles. Als Tommie een muisje had werd hij een wilde zwarte panter ! Dan kwam het oerinstinct naar boven, hij gromde dan ook aan een stuk door, tegen mij en de andere katten. Ik ben een echte catlover. Maar muisjes vind ik ook heel leuk.
Hoe is het met Jerry, die had je indertijd toch ook. Grt Ton xxx
P.S. tonjansen021@gmail.com
Onze kat vangt regelmatig muizen. Mijn dochter adopteerde ze.. sinds 21-8 2019 hebben we tipje in huis. Inmiddels zijn er 3 muizen die al geruime tijd in gevangenschap leven. Erg leuk om te zien. Ze snuffelen aan je vingers, en ik denk dat ze zich ook veilig voelen. Ze spelen ondanks dat er regelmatig een kat op de kooi zit om te kijken..
Vannacht kwam ik op mijn pad naar het toilet een muis tegen… het leek of ze dood was, maar toen ik ze opraapt egon ze te piepen… blijkbaar gepakt door 1 van onze poezen (meestal brengen ze de muis mee naar binnen en gaan er dan mee spelen, zonder te bijten… Deze keer was het wel anders. De achterpootjes van de muis lijken wel verlamd…
Ik heb haar in een houten bakje met stro gezet en na advies van mijn dierenarts brood met melk op naast haar gelegd… ze is gretig beginnen likken, dus ze had zeker dorst en heeft ook een stukje van het brood gegeten… het wordt nu afwachten of de muis het overleefd … en of ze haar achterpootjes weer kan bewegen… zoniet zal ik ze blijven verzorgen en voeden in een mooie hamsterkooi die ik nog staan heb… ben beniewd
Hoi Jolanda. Wat n heerlijk verhaal . Dat wilde ik alleen maar even zeggen. Ik zie het tafereel zo voor me. Leuk ! Groeten, Kim.
Ik heb zojuist een muisje gered van mijn kat. Hij had hem twee keer stevig in zijn bek. Ze leeft nog wel. Ik heb haar in een kartonnen doos gezet. Ik lees nu net om beter geen karton te pakken, maar dit zal ik nog veranderen mocht ze het overleven. Ik had even niks van hooi of zaagsel dus heb ik er wat kranten en wat gras bij gelegd. Ze is zwaargewond en blind aan 1 oog, deze bloed ook. Ik denk dat ze het niet gaat halen, maar het is de moeite waard om het te proberen. Ze is erg klein, dus ik heb een dop van een fles frisdrank gevuld met water en erbij gezet. Een kleiner schaaltje o.i.d. had ik even niet. Ben benieuwd of ik ze morgen nog levend zie…
Ik heb nu 2 dagen geleden een muisje afgepakt van een kat. Omdat de kat maar bleef zoeken heb ik het kleintje mee naar huis genomen omdat ik niet weet waar de kat precies de muis heeft gevangen. Ikzelf woon amper een halve straat verwijderd van de vindplaats. Thuis heb ik een tijdelijk verblijf buiten in de tuin gemaakt van een emmer op zijn kant met zaagsel erin, wat eten en drinken. Ter bescherming heb ik van een grote konijnenkooi de bovenkant (tralies) over de plek heen gezet zodat er geen katten bij kunnen. Ik was er vanuit gegaan dat het muisje de volgende ochtend wel weg zou zijn. Maar niet dus. Toen ik in de emmer rommelde schoot het muisje uit de emmer en ging er achter zitten. Toen ik weg was zag ik het muisje weer terug in de emmer kruipen. En nu zit het al twee dagen in die emmer. Eet gelukkig wel. Lijkt verder ook in orde. Maar ik vind het wel heel zielig. Hij/zij is nu dus de groep/familie kwijt. Zou dit muisje zich bij een andere groep kunnen aansluiten? Bij mij in de tuin lopen altijd muisjes rond namelijk. Of heeft dit muisje nu slechte overlevingskansen?
Hoi Kathy. Voor jou dezelfde raad, gewoon terug in de natuur zetten, heb ik ook altijd gedaan. Dieren redden zich wel. Succes, groeten Kim.
Wij hebben 2 weken een veldmuis gevonden op het ijsdek, nu is ze aardig opgeknapt. Ik lees hierboven dat je een muis niet meer terug kan zetten in de natuur. Ik weet niet wat ik met haar moet doen, ze is behoorlijk gestrest, haar hartje klopt, ze is bang voor ons en ze probeert vrij te komen uit de kooi. Wat te doen??? Help.
Hoi Chérie. Als kind redde ik alle muizen uit de muizenvallen, behalve uit de pletvallen, want die waren dood of halfdood. De lange kooien zijn o.k. , net als katten vallen (die we bij de dieren ambulance gebruikten–alweer een flinke tijd geleden dat ik daar vrijwilligerswerk deed) de lange kooien , maar dan het muis formaat. Mn broertje(vroeger) en ik gingen het bos in en lieten ze vrij. Wat moet je anders?? Ik heb nu ook weer een logee, of 2 ? Pletvallen moesten ze verbieden, soms is hun kop geplet. En vergif lijkt me ook een pijnlijke dood. Ik moet nog een lange kooi val kopen–met in t midden een constructie; een luikje dat naar beneden valt , als de muis aan het eind van de kooi zn kaas aan t opeten is. , ze verzamelen, en dan gaan ze de natuur in. Succes, en zet maar gewoon alles aan de bosrand of in het bos. Ik geloof dus WEL dat dieren zich redden in de natuur. Hartelijke groeten , Kim.
Wel natuurlijk wachten dat t niet meer vriest snachts. Ik zit hier ook met 2 of drie logees, over n maand koop ik een muisvriendelijke val, en dan gaan ze de natuur in. Ja, ik heb een kat, die gaat op afstand liggen,kwispelt soms met zn staart, en blijft kijken, soort entertainment voor hem( hij is ook al op leeftijd )
net van de week bezig met tuinieren. trok een plant weg uit een pot. schoot een muis weg die meteen werd gepakt door de kat. echter 5 babymuisjes zaten er in het nest. Papa muis is vermoedelijk van de week opgegeten door onze kat.
Heb nu dus 5 baby muizen in een oude dwerghamster kooi zitten. Gelukkig zo oud dat ze nu net de oogjes open doen. ze eten, ze bewegen. maar ja, wat doe ik straks met 5 muizen (3 mannetjes en 2 vrouwtjes)
Daarnaast de vraag wat voor soort muizen het zijn. twijfel tussen de bosmuis en huismuis. jammer dat ik ik geen plaatje kan plaatsen.
Ik zit met gelijkaardig probleem.
Hadden al gehoord dat er een muis bij ons in de keuken zat.
Nu vond ik enkele dagen geleden een volwassen muis gedood door mijn katten 🙁
We dachten dat het dat was tot ze ook 2 kleine baby muisjes hadden gevangen.
Ik hoorde nog een muisje echt mega hard piepen en rond zoeken (hij had zijn oogjes nog dicht). Deze heb ik dan veilig gevangen en in een kooi gezet en geef hem nu eten via een penseel. Terug vrij zetten is te moeilijk aangezien zijn oogjes nog niet volledig open zijn.
Nu is mijn vraag kan deze alleen blijven? Het gaat om een spitsmuis
Hoi Lisa. Ik zeg altijd ; beter alleen dan dood. Muizen hebben snel hun eigen soort gevonden, ze geven signalen las ik ergens. Als t weerbeeld gaat veranderen (nu vriest t !) dan kunnen ze gewoon in t bos rondrennen. Maar inderdaad; hij is nog te jong. Ik heb héél veel respect voor de mensen-die reacties plaatsen- hier op deze site met hun prachtige dierenliefde. Thuis laten wonen is voor niemand leuk , zowel voor de muizen niet en ook voor de bewoners niet. Veel extra poetswerk, en de muizen moeten vaak opletten voor n hond of kat. En in n kooitje hoort geen enkel levend wezen. Voor even is prima , en dan uitzetten. Nooit in een open weiland, want dan hebben roofvogels hun eenhapssnack héél snel gespot. Succes. En heel mooi wat je doet, liefs Kim en Jèrke mijn heerlijke zwarte panter/ kat dus.
Hoi Yoeri. Wat mooi dat jij ook voor muizen zorgt. Ze zijn nu al groter ( 2 maart heb je dit geplaatst, nu is 7 april) Ik weet niet wat er in de tussentijd gebeurd is, maar als je ze nog hebt, en t is aangenaam snachts buiten , zet ze dan maar aan een bosrand. Of in een bos. t Gaat heel snel als je ze houdt , en als t te druk wordt in een kooi dan gaan ze vechten, tot de dood erop volgt. Succes ! Groeten , Kim en Jèrke(mn kater)
Laatstelijk had mijn kat een piepklein muisje gevangen. Het regende buiten dus het kleintje was doornat en trilde van de kou en angst. Het muisje leek verder onbeschadigd en heb ik snel in een doosje met een dekentje en papier gelegd, wat eten, en zover mogelijk zonder teveel stress te bezorgen wat droog gemaakt. In het doosje leek het muisje redelijk actief, ook al trilde hij/zij wel veel. Die nacht heb ik hem/haar met rust gelaten uiteraard. De volgende ochtend was het muisje dood, en had zich verstopt in het dekentje. Ik vraag mij af of het muisje misschien intern gewond was en is overleden hieraan, of dat de kou zonder moeder (denk namelijk dat het echt nog een kindje was), is gestorven. Weet iemand daar misschien een antwoord op? En, hoe kan ik het beste zo’n piepklein muisje verzorgen nadat een kat vooralsnog het muisje niet heeft beschadigd tot lijden toe. Ik vond het echt zo zielig, vooral dat trillen van angst en kou, het kleine onschuldige muisje. Zo onnodig, ook al begrijp ik heus het instinct van de kat wel.
Een maand of 8 geleden kwam mijn kat met een muisje in haar bek naar binnen.
Het staartje was half afgekloven en 1 achterpootje bungelde los toen het beestje wilde gaan lopen.
Ik nam aan dat het gebroken was.
Al na een dag of vier leek het beestje helemaal opgeknapt, maar ja, dan kunnen ze al niet meer voor hun eigen voedsel zorgen las ik.
Sindsdien woont het beestje bij ons, heeft een riant onderkomen met alles wat hij /zij maar nodig zou kunnen hebben (op een speelmaatje na helaas).
Het beestje heeft een paar verstopplaatsen gemaakt met hooi/stro.
Elke avond krijgt het voer: appel, zaadjes, pitten, pinda’s, noten en pindakaas.
Alles wat los is wordt zo snel mogelijk naar de voorraadkamer gebracht
Ik heb een paar keer de kooi verschoond, maar meneer / mevrouw is daar niet blij mee en laat dat merken, ik krijg hem of haar dan een paar dagen niet te zien.
Ik voel me dan best wel schuldig.
Inmiddels is het wel weer tijd voor een schone kooi, hoewel de boel er niet vies uitziet en ook niet stinkt.
Nu sta ik in dubio: één en ander zo laten, tenslotte maken ze hun holletje in de natuur ook niet schoon, of toch rigoreus de boel aanpakken en aan de schoonmaak gaan?
Wat denken jullie?
hoi, ik heb vanochtend ook een muisje gevonden met dezelfde problemen. mn vader zei lekker het beestje laten liggen, maar ik kan het niet over mn hart krijgen. het beestje zag er erg zwak uit, ik heb het wat water gegeven en een beetje brood, maar het wilde niet eten wel een beetje drinken. moet ik het wel gaan proberen te verzorgen of de natuur zn gang laten gaan?
Net 2 jonge muisjes gevonden. Moeder gisteren gevangen dus die is niet meer in beeld. We willen ze niet houden, maar die maken kan ik niet. Wat niet ik er nou mee doen?
Beste,
Hier zelfde situatie?
Wat heb je uiteindelijk gedaan?
IK ben ze nu aan het voeden en warmtekussen.
Zijn echt heel klein.
Groet,
Clélia
Ik jeb vandaag een jonkie van denk nog niet eens een week oud op de stoep. Heb hem meteen mee naar huis gebracht en via een druppelaar melk gegeven. Hoe moet ik hem nu verder verzorgen en wat is het beste voor de muis om in te “wonen”?
OPZOEK NAAR IEMAND DIE EEN BABY MUIS WIL?
vandaag een gevonden
Tijdens het opruimen van een bult straat stenen en zand vielen er ineens vier kleine babymuisjes naar beneden.
Volledig in de vacht maar oogjes nog dicht.
Ik wilde ze ergens anders in de tuin wegzetten, maar door de enorme regenval wilde mijn zoon dat niet.
Die heeft ze vervolgens in doeken gelegd in een kweekbak, en begonnen met voeren van amandelmelk middels een penseeltje. Muisje begonnen er idd aan te zuigen.
Ik denk waar is hij aan begonnen.
Mijns inziens zijn het ongedierte.
Hoeveel succes van slagen is er als hij ze houdt.
Kan dit überhaupt.
Bedankt voor de informatie er is bar weinig over te vinden op internet. Ik hoorde vannacht een harde piep en toen zag ik het muisje in de tuin van de buren met mijn kat ernaast. Het muisje bewoog niet en ben snel over het hek geklommen toen zag ik dat 1 achterpootjes er wat raar bij lag. Vandaar het muisje maar gepakt omdat ik dacht dat ie niet goed meer kon lopen en mijn kat daar nog was. Wat ook vaak gebeurd als ze niet bewegen is dat ze in shock zijn dan kan je beter de kat weghalen en het muisje zo de kans geven zelf weer weg te gaan wanneer ze uit de shock zijn.
Het muisje heeft vannacht in een reismandje in de badkamer gezeten en lijkt het goed te maken. Ik denk dat ie toch ook weer kan lopen dus straks maar vrijlaten. Wel lastig wat dan een goede plek zou zijn 🤔
Ik heb net een muis van mijn kat gered hij is aan het trillen en ligt op zijn zij hij is niet gewond maar ik weet niet wat te doen
Na drie nachten jong muisje gevoerd te hebben de dag door… begint zelf te eten denk ik toch weer in de buurt vd vindplek te zetten. Vandaag aan einde vd dag… drie volle dagen dan… (beschermd en met wat eten)
Begint erg druk te worden… gevangenschap is niet ons en zijn of haar ding, duidelijk.
Al té laat?
ik heb vanochtend een muisje gevonden met een losbungelende achterpoot. mn vader die zei om het beestje te laten liggen en de natuur zn gang laten gaan. dat kan ik niet over mn hart krijgen. de muis leek zwakjes dus had ik het een beetje water gegeven maar wilde niet eten. moet ik m wel gaan helpen? of moet ik het beestje in verzorging nemen?